Historie

 
Drukkerij Gijsemberg bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw. In 1930 stichtte Henri Gysemberg, grootvader van de huidige bedrijfsleider Guy Gysemberg een drukkerij in familiedrukwerk in Landen. In 1966 getuigde het bedrijf al van visie en durf door ook in de offsetdruk te stappen. Negen jaar later verhuisde het bedrijf naar de Nijverheidslaan in Maasmechelen. Gepersonaliseerd computerpapier en kettingformulieren worden in 1985 aan het dienstenpakket van Drukkerij Gijsemberg toegevoegd. Inmiddels is drukkerij Gijsemberg een van de weinige drukkerijen in Belgisch- en Nederlands Limburg dat dit soort van drukwerken produceert.


Met een volautomatische 4-kleurenpers wordt kwaliteit van de dienstverlening van Gijsemberg vanaf 1997 nog verder verbeterd. Een grondige modernisering van de huisvesting en inventaris in 2000 en 2001 brengen het kwaliteitsniveau opnieuw omhoog. De verschillende activiteiten van het bedrijf worden in 2004 samengebracht onder de naam: Grafische Groep Gijsemberg. In 2005 wordt het 75-jarige bestaan gevierd en is het bedrijf alweer 50 jaar in Maasmechelen gevestigd.

In 2007 wordt drukkerij T.O.Offset Maastricht overgenomen. Zij wordt opgenomen in de Grafische Groep Gijsemberg onder de handelsnaam T.O.Offset-Gijsemberg en verzorgt naast het reguliere offset drukwerk digitaal gepersonaliseerd printwerk.

Onlangs installeerde Grafische Groep Gijsemberg de nieuwste computer-to-plate installatie.
Hierdoor kan nu chemieloos gewerkt worden. Het systeem is zeer milieuvriendelijk en garandeert een zeer constante kwaliteit. De unieke ‘SUBLIMA’ rastertechnologie combineert de voordelen van alle bestaande rastertechnologieën. Met deze investering maakte de Grafische Groep Gijsemberg opnieuw een enorme stap voor het drukwerk van de toekomst.